kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Babka ucierana (bez tłuszczu)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać kawę - wymieszać, a następnie dodawać porcjami mleko i mąkę

Babka ucierana (bez tłuszczu)

Składniki:

Babka ucierana (bez tłuszczu)

 

  • mąka 600 g
  • cukier 300 g
  • żółtka 60 g
  • mleko 250 g
  • proszek do pieczenia 1 op
  • kawa inka 2 łyżeczki
  • aromat

 

Sposób przygotowania:

Babka ucierana (bez tłuszczu)
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać kawę - wymieszać, a następnie dodawać porcjami mleko i mąkę. Wymieszać na gładką masę, wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i piec w uprzednio nagrzanym piekarniku.

Tagi:

bez kawa