smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Babka ucierana krówka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna ucierana babka. Zawsze się udaje i jest łatwa w wykonaniu. Nie wymaga wielu składników, a efekt wyśmienity.

Babka ucierana krówka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Babka ucierana krówka

 

  • 4 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 puszka masy krówkowej
  • 1,5 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki oleju
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Babka ucierana krówka
1 Jajka utrzeć z cukrem do białości. 2 Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i dalej ucierać. 3.Podczas ucierania dolewać olej , a następnie dodać masę krówkową. 4 Natłuścić formę do babki z kominem tłuszczem i wysypać kaszą manną. Moja foremka miała 22 cm średnicy. Wlać ciasto do formy i piec w 180 stopniach około 45 min. Posypać cukrem pudrem.
Babka ucierana krówka
Babka krówka po przekrojeniu

Tagi:

jajko jajka