Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Babka ucierana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Babka ucierana jest bardzo delikatna w smaku

Babka ucierana Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babka ucierana

 

 

Sposób przygotowania:

Babka ucierana
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę dodając stopniowo po jednym żółtku. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodawać do masła na przemian ze śmietaną, wymieszać. Następnie dodać sztywno ubitą pianę z białek i aromat, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy na babkę. Piec około 45 minut w temp 170 stopni.
Babka ucierana
Etap 1
Babka ucierana
Etap 2

Tagi:

jajko jajka