Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Babka ucierana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Bardzo smaczna ucierana babka, pyszny deser do kawusi.

Babka ucierana Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babka ucierana

 

 

Sposób przygotowania:

Babka ucierana
Masło z margaryną rozpuszczamy. Odstawiamy do przestudzenia. Jajka razem z cukrami ucieramy na puszystą masę. Do masy stopniowo dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Cienkim strumykiem wlewamy rozpuszczony tłuszcz. Miksujemy. Ciasto wykładamy na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą formę na babkę. Pieczemy około 45-50 minut w temp. 175 stopni. Upieczoną babkę oprószamy cukrem pudrem.
Babka ucierana
Jajka razem z cukrami ubijamy na puszystą masę. Do masy stopniowo dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Cienkim strumykiem wlewamy rozpuszczony tłuszcz. Miksujemy.
Babka ucierana
Ciasto wykładamy na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą formę na babkę. Pieczemy około 45-50 minut w temp. 175 stopni.

Tagi:

jajko jajka