Izabela Nowak-slonce

Izabela Nowak-slonce

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Babka z pomarańczą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Babka z dodatkiem pomarańczy posiada orzeźwiający smak. Prosta w wykonaniu i doskonała pod każdym względem.

Babka z pomarańczą

Składniki:

Babka z pomarańczą

ciasto

Sposób przygotowania:

Babka z pomarańczą
Jajka rozbijamy oddzielając białka od żółtek. Białka następnie ubijamy na sztywno z odrobiną soli na koniec łącząc z cukrem. Żółtka nie będą nam potrzebne więc chowamy do lodówki.

Margarynę wcześniej roztopioną i wystudzoną łączymy z mąką i proszkiem do pieczenia. Następnie masę łączymy delikatnie z białkami.

Przelewamy do formy babki i pieczemy w nagrzanym piekarniku 45 minut w temp 165 stopni.

Tagi:

babki ciasta