Sposób przygotowania:
Zapiekane jaja faszerowane
6 jajek gotujemy na twardo, schładzamy w zimnej wodzie, a następnie pstrym nożem kroimy je na pół ( w skorupkach ). Jajka usuwamy za pomocą łyżeczki ze skorupek (ale tak by skorupek nie uszkodzić ) i przekładamy je do miseczki.
Za pomocą widelca rozgniatamy jajka na pastę. Do rozgniecionych jajek dodajemy 2 łyżki bułki tartej, mleko, posiekane zioła i wbijamy 1 jajko. Wszystko starannie mieszamy. Masę jajeczną doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Tak przygotowanym farszem napełniamy skorupki jajka. Masło rozpuszczamy na patelni mieszamy z pozostałą bułka tartą, tak powstałą kruszonką posypujemy wierzch jajek.
Jajka wykładamy na blachę do pieczenia, wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 15-20 minut lub do momentu kiedy wierzch jajka ładnie się zarumieni.
Jajka serwujemy na gorąco, ale pyszne są też na zimno.
Smacznego.
Za pomocą widelca rozgniatamy jajka na pastę. Do rozgniecionych jajek dodajemy 2 łyżki bułki tartej, mleko, posiekane zioła i wbijamy 1 jajko. Wszystko starannie mieszamy. Masę jajeczną doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Tak przygotowanym farszem napełniamy skorupki jajka. Masło rozpuszczamy na patelni mieszamy z pozostałą bułka tartą, tak powstałą kruszonką posypujemy wierzch jajek.
Jajka wykładamy na blachę do pieczenia, wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 15-20 minut lub do momentu kiedy wierzch jajka ładnie się zarumieni.
Jajka serwujemy na gorąco, ale pyszne są też na zimno.
Smacznego.