Sposób przygotowania:
Babka z nutą porzeczki
Szykujemy składniki w temp pokojowej. Mąkę cynamon. Sodę przyprawę do piernika przesiewamy na sicie. W garnku cukier mieszamy z kakao. Dolewamy mleko i mieszamy. Dodajemy masło i gotujemy. Następnie studzimy.
Do wystudzonej masy dodajemy sypkie skladniki. Mieszamy drewnianą łyżką. Dokladamy dżem. Białka ubijamy na sztywno. Do masy dodajemy żółtka a nastepnie delikatnie białka. Ciasto przelewamy do formy babki i pieczemy 45 minut. W temp 170 stopni.
Do wystudzonej masy dodajemy sypkie skladniki. Mieszamy drewnianą łyżką. Dokladamy dżem. Białka ubijamy na sztywno. Do masy dodajemy żółtka a nastepnie delikatnie białka. Ciasto przelewamy do formy babki i pieczemy 45 minut. W temp 170 stopni.