Sposób przygotowania:
Galaretki Eli z jajeczkami przepiórczymigotowanie jajeczek
Jajeczka przepiórcze włożyć do zimnej i osolonej wody. Po zagotowaniu wody,gotować jajeczka około 3 minuty. Ugotowane jajeczka odcedzić,zalać zimną wodą i obrać ze skorupek. Jajeczka przekroić na połówki.
przygotowanie
Przygotować plastikowe kubeczki (mogą być po musztardzie z przykrywkami). Do każdego kubeczka na dno położyć po dwie połówki jajeczek,przekrojoną stroną do dołu.
przygotowanie cd
Groszek konserwowy wyłożyć na durszlak, przepłukać zimną wodą i odsączyć. Odsączony groszek wyłożyć na jajka.
przygotowanie cd
Szynkę pokroić w małą kostkę i wyłożyć na groszek. Marchewki też pokroić w małą kostkę i wyłożyć na szynkę.
wywar
Około 1/2 litra wywaru mięsnego podgrzać,dodać żelatynę i mieszać, aż się rozpuści i wlać do reszty wywaru. Przyprawić wywar solą,pieprzem i maggi do smaku. Wywar wlać do kubeczków z pozostałymi składnikami. Kubeczki przykryć pokrywkami i włożyć do lodówki, żeby galaretki stężały. Smacznego!