Sposób przygotowania:
Babka z żurawiną
Margarynę stopić, wystudzić. Żurawinę sparzyć, osączyć.
Jajka z cukrem ubić na gęstą puszystą masę, do białości. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i połączyć z masą jajeczną.
Następnie delikatnie ucierając wlewać powoli margarynę. Na końcu wymieszać z żurawiną i skórką z pomarańczy.
Przelać do średniej formy na babkę wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do ok.180 stopni i piec ok.40-45 min. aż patyczek będzie suchy.
Jajka z cukrem ubić na gęstą puszystą masę, do białości. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i połączyć z masą jajeczną.
Następnie delikatnie ucierając wlewać powoli margarynę. Na końcu wymieszać z żurawiną i skórką z pomarańczy.
Przelać do średniej formy na babkę wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do ok.180 stopni i piec ok.40-45 min. aż patyczek będzie suchy.