alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Babka ucierana z żurawiną

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Babka bardzo smaczna i bardzo łatwa do upieczenia.

Babka ucierana z żurawiną Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babka ucierana z żurawiną

 

 

Sposób przygotowania:

Babka ucierana z żurawiną
1. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jasną masę. Wbijać kolejno jajka cały czas ucierając.

2. Mąki przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia dodać do masy i wymieszać do połączenia się składników.

3. Do gotowej masy dodać skórkę pomarańczową, żurawinę i wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej i wysypanej kaszą manną formy z kominkiem.

4. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 stopni i piec do suchego patyczka około 45 min. Zimną babkę polukrować lub oprószyć cukrem pudrem.
Babka ucierana z żurawiną
do ciasta na koniec dodać żurawinę i skórkę
Babka ucierana z żurawiną
wylać do formy wysmarowanej i wysypanej kaszą manną

Tagi:

jajko jajka