Sposób przygotowania:
Babka ucierana z żurawiną
1. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jasną masę. Wbijać kolejno jajka cały czas ucierając.
2. Mąki przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia dodać do masy i wymieszać do połączenia się składników.
3. Do gotowej masy dodać skórkę pomarańczową, żurawinę i wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej i wysypanej kaszą manną formy z kominkiem.
4. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 stopni i piec do suchego patyczka około 45 min. Zimną babkę polukrować lub oprószyć cukrem pudrem.
2. Mąki przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia dodać do masy i wymieszać do połączenia się składników.
3. Do gotowej masy dodać skórkę pomarańczową, żurawinę i wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej i wysypanej kaszą manną formy z kominkiem.
4. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 stopni i piec do suchego patyczka około 45 min. Zimną babkę polukrować lub oprószyć cukrem pudrem.
edytaha
alaaa
tak,ja bardzo lubię dodawać żurawinę do wypieków,
Netka