Sposób przygotowania:
Babka ziemniaczana z dodatkiem wędlin
Cebule obrać i pokroić w kostkę włożyć na rozgrzany olej podsmażyć do zeszklenia, dodać upieczone, pokrojone w nieduże kawałki mięso, pokrojone w plasterki parówki smażyć około 5 - 8 min.
Doprawić solą i pieprzem ciągle mieszając.
Ziemniaki obrać, opłukać, zetrzeć na drobnej tarce, dodać mąkę, jajko oraz przesmażoną cebulę z wędliną. Foremkę wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką przełożyć ciasto.
Zapiekać do 50 min w temperaturze 200 stopni.
Doprawić solą i pieprzem ciągle mieszając.
Ziemniaki obrać, opłukać, zetrzeć na drobnej tarce, dodać mąkę, jajko oraz przesmażoną cebulę z wędliną. Foremkę wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką przełożyć ciasto.
Zapiekać do 50 min w temperaturze 200 stopni.
gusia1000