betkas

betkas

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 69]

Bagietka nadziewana ogórkiem i łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Super przekaska cieszy oko i podniebienie.

Bagietka nadziewana ogórkiem i łososiem

Składniki:

Bagietka nadziewana ogórkiem i łososiem

 

  • 1 długa bagietka
  • 1 długi ogórek sałatkowy
  • 150 g łososia wędzonego
  • 30 g masła
  • łyżka majonezu
  • 1 pęczek koperku
  • Sól, pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Bagietka nadziewana ogórkiem i łososiem
Bułkę pokroić na krążki o grubości ok. 4 cm, środek wydrążyć. Wnętrze i brzeg bułki posmarować masłem. Ogórka umyć i pokroić w krążki o grubości 4 cm i delikatnie wydrążyć. Miąższ i końcówki ogórka pokroić w małe kostki i przyprawić. Zmieszać majonez z drobno pokrojonym koperkiem i łososiem, przyprawić do smaku. Dodać kostki ogórka , wymieszać. Wydrążone krążki ogórka włożyć do krążków bułki i napełnić farszem. Udekorować gałązkami kopru . Smacznego.

Tagi:

ogórki