Sposób przygotowania:
Chleb z ziarnami bez drożdży
Wysypać mąkę do miski , dodać pozostałe suche składniki, wymieszać dokładnie.
Do wymieszanych składników, wlewać po trochu ciepłej wody, mieszać mikserem.
Następnie na końcu dodaj ocet, wymieszać ręką, dobrze wyrobić ciasto.
Gdyby ciasto było za suche, dodać odrobinę wody, jeżeli by było mokre, dosypać trochę mąki. Formy na chleb, wysmarować masłem i wysypać otrębami.
Ciasto przełożyć do foremek i posmarować roztrzepanym jajkiem.
Wierzch chlebków, posypać nasionkami.
Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stop, przez ok. godzina.
Po tym czasie wyjąć chlebek z foremek i zostawić na siatce do ostygnięcia.
Do wymieszanych składników, wlewać po trochu ciepłej wody, mieszać mikserem.
Następnie na końcu dodaj ocet, wymieszać ręką, dobrze wyrobić ciasto.
Gdyby ciasto było za suche, dodać odrobinę wody, jeżeli by było mokre, dosypać trochę mąki. Formy na chleb, wysmarować masłem i wysypać otrębami.
Ciasto przełożyć do foremek i posmarować roztrzepanym jajkiem.
Wierzch chlebków, posypać nasionkami.
Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stop, przez ok. godzina.
Po tym czasie wyjąć chlebek z foremek i zostawić na siatce do ostygnięcia.
ciasteczka