.Dominika.

.Dominika.

Szef Kuchni
[Przepisów: 27]

Bajaderka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ciasto od którego można się uzależnić.

Bajaderka.

Składniki:

Bajaderka.

 

  • 8 paczek herbatników
  • słoik dżemu bądź konfitur śliwkowych
  • zapach rumowy
  • orzechy
  • Masa czekoladowa:
  • 1/2 szkl cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1/2 szkl. wody

Sposób przygotowania:

Bajaderka.
Cukier, kakao, tłuszcz i wodę zagotować. Do lekko przestudzonej masy dodać zapach rumowy dżem  lub konfiture śliwkową orzechy 4 paczki herbatników (pokruszonych). Wymieszać.  Gotując mieszaj by nie pojawiły się grudki było w miare scisłe i uwazaj by sie nie przypalilo. Odstaw by ostyglo Kwadratową blachę wyłożyć herbatnikami na to masę i na wierzch wastwę herbatników . Odstawić do lodówki