Sposób przygotowania:
Bajaderka
1.Z podanych składników szybko zagniatamy ciasto i odstawiamy je na 30 minut do lodówki.
2.Ciasto dzielimy na dwie części i wylepiamy nim dwie jednakowe,płaskie prostokątne formy.Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni celsjusza.
3.Jedną formę wyjmujemy,a drugą pozostawiamy w tej samej temperaturze w piekarniku jeszcze na 10 minut.
4.Ciasta wyjmujemy z form i studzimy.To które piekło sie dłużej kruszymy wałkiem i używamy do masy.
5.Przygotować masę:margarynę ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami,Dodajemy startą czekoladę i pokruszone ciasto.Na końcu wlewamy rum,wsypujemy bakalie i starannie mieszamy.Masę rozsmarowujemy równą warstwą na wystudzonym cieście.
2.Ciasto dzielimy na dwie części i wylepiamy nim dwie jednakowe,płaskie prostokątne formy.Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni celsjusza.
3.Jedną formę wyjmujemy,a drugą pozostawiamy w tej samej temperaturze w piekarniku jeszcze na 10 minut.
4.Ciasta wyjmujemy z form i studzimy.To które piekło sie dłużej kruszymy wałkiem i używamy do masy.
5.Przygotować masę:margarynę ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami,Dodajemy startą czekoladę i pokruszone ciasto.Na końcu wlewamy rum,wsypujemy bakalie i starannie mieszamy.Masę rozsmarowujemy równą warstwą na wystudzonym cieście.