lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Bajaderki kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 40
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybko i smacznie . Tak właśnie podchodzę do dzisiejszego deseru . Przepyszne bajaderki kokosowe , zasmakują wszystkim.

Bajaderki kokosowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bajaderki kokosowe

 

  • SKŁADNIKI:

 

  • 500 g miękkiej margaryny
  • 550 g herbatników
  • 300 g Ksylitol ( cukier brzozowy )
  • 6 łyżek gęstej śmietany 18%
  • 400 g wiórek kokosowych
  • Dodatkowo:
  • 100 gram wiórek do obtoczenia bajaderek

Sposób przygotowania:

Bajaderki kokosowe
Zmieliłam najpierw herbatniki i wsypałam je do miski. Dodałam ksylitol wiórka kokosowe margarynę i śmietanę. Zagniotłam wszystko w misce , a potem przełożyłam na mate sylikonową . Ze składników formowałam małe kuleczki i wkładałam je w papilotki do muffin . Potem bajaderki trafiły do lodówki gdzie zostały na cała noc.
Bajaderki kokosowe
Zmieliłam najpierw herbatniki i wsypałam je do miski.
Bajaderki kokosowe
Dodałam ksylitol wiórka kokosowe margarynę i śmietanę.
Bajaderki kokosowe
Zagniotłam wszystko w misce , a potem przełożyłam na mate sylikonową .
Bajaderki kokosowe
Ze składników formowałam małe kuleczki i wkładałam je w papilotki do muffin . Potem bajaderki trafiły do lodówki gdzie zostały na cała noc.