Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Bajaderki z orzechami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Bajaderki w sam raz na podwieczorek

Bajaderki z orzechami

Składniki:

Bajaderki z orzechami

 

  • 120g ciastek (pierniki herbatniki biszkopty)
  • 50g mieszanych orzechów
  • 100g masła
  • łyżka kakao
  • pół kostki gorzkiej czekolady
  • łyżka mleka w proszku
  • kieliszek rumu
  • 3 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Bajaderki z orzechami
Ciastka pokruszyć, orzechy uprażyć na suchej patelni i posiekać. Do orzechów i ciastek dosypać kakao cukier i mleko w proszku, czekoladę rozpuścić z masłem na jednolitą masę i jeszcze ciepłą dodać do suchych składników. Masę bajaderkową doprawić rumem i formować z niej kulki. Gotowe bajaderki udekorować orzechami i pozostawić na godzinę do stężenia.