Sposób przygotowania:
Bajaderka Eli
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia, dodać margarynę, jajka i zagnieść ciasto. Podzielić na połowę, rozwałkować na dwa placki. Przełożyć je do wysmarowanych tłuszczem form i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 20 minut w temp170stC na złoty kolor. Po upieczeniu i wystudzeniu jeden placek drobno pokruszyć. Mleko zagotować i ostudzić. Rodzynki sparzyć, orzechy posiekać, śliwki i morele drobno pokroić. Pokruszone ciasto wsypać do miski, zalać mlekiem i rumem, dodać kakao i bakalie, dokładnie wymieszać. Drugi placek posmarować powidłami, przełożyć masą, wyrównać wierzch i boki. Polewę przygotować wg przepisu na opakowaniu i równo rozprowadzić po powierzchni ciasta. Odstawić do lodówki do schłodzenia.
msewka
zuzi
misia53
dobry