lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Bajaderki orzechowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 40
         
ocena: 5/5 głosów: 6

No kochani następny smakołyk tym razem orzechowy. Mieści się w dwóch palcach . Przepyszna słodka maleńka orzechowa bajaderka .

Bajaderki orzechowe

Składniki:

Bajaderki orzechowe

 

 

  • 350 g herbatników lub ( krakersy słonawe )

 

  • 150 g cukru

 

 

  • Dodatkowo:

 

  • 100 gram wiórek do obtoczenia bajaderek

 

 

Sposób przygotowania:

Bajaderki orzechowe
Do blendera wkładałam partiami herbatniki i miksowałam je, przekładałam do miski . Dodałam zmielone orzechy ( kupiłam gotowe w opakowaniu) . Margarynę pokroiłam drobno i dodałam do składników . Na końcu dodałam cukier . Zagniotłam razem składniki, formowałam małe kuleczki i obtaczałam je w kokosie . Można podać na talerzu .