Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Bakaliowe trufle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Przepyszne malutkie trufle.Możemy je przygotować bardzo szybko,gdy mamy ochotę na coś słodkiego.U mnie znikają bardzo szybko po przygotowaniu.

Bakaliowe trufle Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bakaliowe trufle

 

  • około 10-15 dag herbatników
  • 15 dag masła lub margaryny
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki kakao
  • 5 dag rodzynek
  • 4 kostki mlecznej czekolady
  • 4 łyżki wiórek kokosowych

 

  • dodatkowo do obtoczenia:
  • wiórki kokosowe
  • pokruszone herbatniki
  • starta czekolada

Sposób przygotowania:

Bakaliowe trufle
Herbatniki mielimy lub drobno kruszymy,czekoladę kroimy w bardzo drobniutką kosteczkę. Masło z cukrem pudrem przekładamy do miski i ucieramy na puszystą masę,następnie dodajemy kakao i zmielone herbatniki,dokładnie ucieramy. Do masy wsypujemy rodzynki,pokrojoną czekoladę i wiórki kokosowe,mieszamy.Z gotowej masy formujemy niewielkie kulki i obtaczamy w dowolnej posypce.Przygotowane trufle przed podaniem schładzamy w lodówce.
Bakaliowe trufle
Przygotowana w misce masa na bakaliowe trufle.

Tagi:

czekolada