lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

bakka marmurkowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Posypka daje efekt :) polecam

bakka marmurkowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

bakka marmurkowa

 

  • 3 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 8 łyżek wody gazowanej
  • 8 łyżek oleju
  • kakao 2 łyżki
  • cukier 1 szklanka

Sposób przygotowania:

bakka marmurkowa
Jajka miksujemy z cukrem osobno żółtka z cukrem i białka Następnie dodajemy make z proszkiem do pieczenia do ubitych żółtek i miksujemy dodajemy wodę i olej i wtedy na końcu dajemy białka i bardzo delikatnie mieszamy żeby nam nie opadła odlewamy jedna trzecia ciasta do miseczki i dodajemy kakao do mniejszej porcji ciasta i wlewamy do formy z kominem na przemian ciemne i jasne ciasto
pieczemy w 180 stopniach koło 45-60 minut ja polewam babkę polewa czekoladowa i posypuje kolorowa posypka wygląda ładnie :)
bakka marmurkowa
Bake mozna tez polać biała polewa to zależy od gustu :)

Tagi:

jajko jajka