jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Szybkie przekąski z grilla

Bakłażan grillowany z dipem paprykowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bakłażan i papryka w jogurcie na waflu Good Food.

Bakłażan grillowany z dipem paprykowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bakłażan grillowany z dipem paprykowym

 

  • Na 2 porcje:
  • 2 wafle ryżowe lub kukurydziane extra cieńkie GOOD FOOD
  • 6 plastrów bakłażana
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • 2 liście kruchej sałaty lodowej
  • 1 niewielka papryka czerwona
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy extra
  • szczypiorek
  • listki bazylii do dekoracji
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Bakłażan grillowany z dipem paprykowym
Plastry bakłażanasolimy, odstawiamy na 15 minut po czym osuszamy je ręcznikiem papierowym. Grillujemy je (posmarowane oliwą ) na grillu lub patelni grillowej .Odkładamy je na ręcznik papierowy. Dwa plastry obieramy ze skórki i siekamy drobno. Siekamy również czosnek i szczypiorek. Mieszamy posiekane składniki z jogurtem. Doprawiamy je pieprzem i solą do smaku. na Składamy po dwa plastry bakłażana na sałacie na waflach. Z obydwu stron nakładamy po łyżce dipu paprykowego. Dekorujemy bazylią.
Bakłażan grillowany z dipem paprykowym
...na waflu Good Food
Bakłażan grillowany z dipem paprykowym
Etap 2
Bakłażan grillowany z dipem paprykowym
Etap 3