Sposób przygotowania:
Pomidorowy makaron z bakłażanemETAP 1
Bakłażana kroimy w plastry, które oprószamy solą. Gdy puszczą sok plastry kroimy na mniejsze części. Paprykę kroimy w kostkę. Pomidorki przepłukujemy i osuszamy. Ser kroimy w kostkę.
ETAP 2
Cebule przekrawamy i kroimy w piórka. Pokrojoną delikatnie rumienimy na oleju. Do zrumienionej dodajemy paprykę oraz bakłażana. Warzywa smażymy do momentu jak staną się miękkie.
ETAP 3
Filet przepłukujemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Tak przygotowanego oprószamy przyprawą do kurczaka i przysmażamy na oleju.
ETAP 4
Do miękkiego mięsa dodajemy oddzielnie przygotowane warzywa oraz pomidorki i natkę pietruszki. Całość doprawiamy do smaku i razem podgrzewamy do momentu jak pomidorki zaczną pękać.
ETAP 5
Między czasie makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzony makaron łączymy z przygotowanym nadzieniem oraz serem feta. Danie porcjujemy i podajemy.
ciasteczka
mocsłodkości
lukrowanepierniczki