mikusia89

mikusia89

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

Bakłażan w ciescie naleśnikowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosty przepis na nieco inny obiad...

Bakłażan w ciescie naleśnikowym         Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bakłażan w ciescie naleśnikowym

 

 

Sposób przygotowania:

Bakłażan w ciescie naleśnikowym
Bakłażan kroimy na średniej grubości plastry, soli, pieprzymy i odstawiam na chwilę do lodówki. Robimy ciasto naleśnikowe: mąkę, mleko, cukier, łyżkę oliwy, jajka, trochę soli - mieszamy na gładką masę . Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy plaster bakłażana i polewamy lekko ciastem naleśnikowy, obsmażamy z obu stron, odsączany tłuszcz na ręczniku papierowym, podajemy na ciepło, można podać również z sosem jogurtowym.
Bakłażan w ciescie naleśnikowym
podczas smażenia bakłażanów na patelni