szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

bakłażan z farszem orzechowo-granatowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

ruloniki bakłażanowe nadziewane farszem orzechowo-granatowym

bakłażan z farszem orzechowo-granatowym

Składniki:

bakłażan z farszem orzechowo-granatowym

 

 

Sposób przygotowania:

bakłażan z farszem orzechowo-granatowym
Bakłażana umyć, osuszyć, odciąć końcówki i pokroić w cienkie plastry wzdłuż. Oprószyć solą, pieprzem i skropić sokiem cytrynowym wymieszanym z oliwą. Smażymy ma suchej patelni aż bakłażany nabiorą ciemnobrązowego koloru. Orzechy zemleć, doprawić kilkoma kroplami soku z cytryny i dodać ziarenka granatu. Za pomocą łyżki nakładać farsz orzechowy i zwijać je w rulon. Przed podaniem posypać kolendrą.

Tagi:

bakłażan