Sposób przygotowania:
Bakłażan zapiekany z makaronem i sosem
Bakłażana przekroić na pół, wydrążyć miąższ, posolić i odłożyć na bok na 15 minut. Po upływie czasu, przetrzeć ręcznikiem papierowym.
Dodać sos pomidorowy zrobiony z 0,5 litra przecieru pomidorowego wrzuconego na rozgrzaną oliwę wraz z przeciśniętym czosnkiem, dodać przyprawy sól, pieprz, oregano, bazylię.
Osobno ugotować makaron wstążki. Posypać parmezanem, można dodać też trochę mozzarelli, pokrojonej lub startej.
Zapiec 20 minut w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni.
Dodać sos pomidorowy zrobiony z 0,5 litra przecieru pomidorowego wrzuconego na rozgrzaną oliwę wraz z przeciśniętym czosnkiem, dodać przyprawy sól, pieprz, oregano, bazylię.
Osobno ugotować makaron wstążki. Posypać parmezanem, można dodać też trochę mozzarelli, pokrojonej lub startej.
Zapiec 20 minut w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni.