Sposób przygotowania:
Domowy hamburger
Cebulę obieramy o kroimy w drobną kosteczkę. Paprykę kroimy w cienkie paseczki, a ogórka i pomidora w plasterki. Sałatę płuczemy. Każdą bułkę przekrawamy, smarujemy cieniutko musztarda i ketchupem.
Mięso podgrzewamy w kuchence mikrofalowej. Do bułki wkładamy mięso, ser oraz cebulę, paprykę i ogórka. Wkładamy do kuchenki mikrofalowej, aby podgrzać.
Po wyjęciu do bułki wkładamy jeszcze sałatę i pomidora – nie podgrzewamy ich, aby nie zrobiły się za miękkie i takie „szmaciane”.
Mięso podgrzewamy w kuchence mikrofalowej. Do bułki wkładamy mięso, ser oraz cebulę, paprykę i ogórka. Wkładamy do kuchenki mikrofalowej, aby podgrzać.
Po wyjęciu do bułki wkładamy jeszcze sałatę i pomidora – nie podgrzewamy ich, aby nie zrobiły się za miękkie i takie „szmaciane”.