Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Domowy hamburger

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Prosty w przygotowaniu, bo zrobiony w części z gotowych składników, smaczny domowy hamburger z dodatkami jakie lubimy najbardziej.

Domowy hamburger Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowy hamburger

 

Sposób przygotowania:

Domowy hamburger
Cebulę obieramy o kroimy w drobną kosteczkę. Paprykę kroimy w cienkie paseczki, a ogórka i pomidora w plasterki. Sałatę płuczemy. Każdą bułkę przekrawamy, smarujemy cieniutko musztarda i ketchupem.

Mięso podgrzewamy w kuchence mikrofalowej. Do bułki wkładamy mięso, ser oraz cebulę, paprykę i ogórka. Wkładamy do kuchenki mikrofalowej, aby podgrzać.

Po wyjęciu do bułki wkładamy jeszcze sałatę i pomidora – nie podgrzewamy ich, aby nie zrobiły się za miękkie i takie „szmaciane”.  
Domowy hamburger
warzywa kroimy drobno - ogórka w plasterki,, cebulę w kosteczkę, paprykę w paseczki
Domowy hamburger
bułki smarujemy musztardą oraz ketchupem
Domowy hamburger
do bułki wkładamy mięso, ser i dodatki prócz pomidora i sałaty
Domowy hamburger
pomidora i sałatę dodajemy po podgrzaniu