kinga

kinga

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 55]

Baklazanowe szaszlyki

  • 11
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Przepis znalazlam w gazecie,wypróbowalam i polecam,szaszlyki sa przepyszne:))

Baklazanowe szaszlyki

Składniki:

Baklazanowe szaszlyki

 

Sposób przygotowania:

Baklazanowe szaszlyki
Baklazana pokroib na cienkie plasterki,z kazdej strony oprószyc sola i pozostawiac na jakies 15-20 min,az puszcza plastry sok. Nastepnie kazdy plaster oplukac i osuczyc na recznikach papierowych.Ser zólty zetrzec na malych oczkach,papryke pokroic w dosc spora kostke. Kazdy plaster baklazana delikatnie posmarowac koncentratem pomidorowym,posypac serem ,zwinac w rulonik(pierwsze plastry jako,ze sa male,skladalam na pól),nabijac na wykalaczke na przemian z papryka.Kiedy szaszlyki beda gotowe skropic je delikatnie oliwa i posypac pieprzem,ja dalam pieprz kolorowy. Grilluja sie dosc szybko,wiec trzeba je pilnowac. Z tej porcji wyszlo mi 5 szaszlyków,ale nastepnym razem jak bede robic to napewno zrobie podwójna porcje,gdyz szaszlyki sa przepyszne:))