Sposób przygotowania:
Baklazanowe szaszlyki
Baklazana pokroib na cienkie plasterki,z kazdej strony oprószyc sola i pozostawiac na jakies 15-20 min,az puszcza plastry sok. Nastepnie kazdy plaster oplukac i osuczyc na recznikach papierowych.Ser zólty zetrzec na malych oczkach,papryke pokroic w dosc spora kostke. Kazdy plaster baklazana delikatnie posmarowac koncentratem pomidorowym,posypac serem ,zwinac w rulonik(pierwsze plastry jako,ze sa male,skladalam na pól),nabijac na wykalaczke na przemian z papryka.Kiedy szaszlyki beda gotowe skropic je delikatnie oliwa i posypac pieprzem,ja dalam pieprz kolorowy. Grilluja sie dosc szybko,wiec trzeba je pilnowac. Z tej porcji wyszlo mi 5 szaszlyków,ale nastepnym razem jak bede robic to napewno zrobie podwójna porcje,gdyz szaszlyki sa przepyszne:))
Doro
kinga
Doro naprawde poleca,ja robilam pierwszy raz,wszytkim smakowalo i napewno w najblizszym czasie zrobie powtórnie:)
Pyza
Glumanda
Bahus
kinga
Az sama jestem ciekawa jak bedzie smakowalo z cukinia,wiec trzeba spróbowac:))
misia53
IwonaF
iwi69
Termar
Ląduje w ulubionych....i 5
montajka