Sposób przygotowania:
Balsamiczna sałatka z serem Bursztyn
Ćwiartkę sałaty lodowej płuczemy i osuszamy. Następnie kroimy ją na kawałki usuwając zgrubienia liści przy końcówce. Wrzucamy sałatę do miski i posupujemy delikatnie solą oraz świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Polewamy oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym i mieszamy. Dodajemy osączoną kukurydzę z puszki w ilości kilku łyżek. Mieszamy z sałatą lodową. Wybieramy do sałatki ser typu Bursztyn (może być inny, ale warto, żeby był lekko twardawy i słodki, bo świetnie się wtedy komponuje ze słodkim smakiem sprężystych i chrupiących ziaren słodkiej kukurydzy z puszki). Ser kroimy na paski najlepiej używając specjalnego krojaka do serów. Rozkładamy ser równomiernie na sałatce. Pomidorki koktajlowe płuczemy i osuszamy. Kroimy je na ćwiartki i rozkładamy na sałatce. Podajemy z kawałkiem świeżej bagietki.