Sposób przygotowania:
Bananowe Pancakes'y
W jednym naczyniu wymieszać składniki suche, czyli: mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder. W drugim naczyniu składniki mokre: jajko, roztopione masło, miód i maślankę. Banana pokroić w cienkie plasterki. Zawartość obu misek połączyć i dokładnie wymieszać. Dodać banana i ponownie delikatnie wymieszać. Ciasto powinno być dość gęste. Małą porcję ciasta wylewamy na nieprzywierającą patelnię (Smażymy bez tłuszczu). Placuszki przewracamy na drugą stronę gdy na ich powierzchni pokażą się pęcherzyki, smażyć aż będą rumiane. Podawać według upodobań.Smacznego :)
Takie placuszki to moje ulubione śniadanie. Bardzo sycące, dostarczają energii na cały poranek. Są przepyszne i polecam je bardzo!
Takie placuszki to moje ulubione śniadanie. Bardzo sycące, dostarczają energii na cały poranek. Są przepyszne i polecam je bardzo!
luna
Karotka
Lady Marmolada
margolata
eluchap
mniammm