Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Bananowe placuszki z 2 składników

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 170
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Placuszki te bardzo lubię za ich delikatność, lekkość oraz mocno bananowy i słodki smak. Możecie je podać z ulubionymi dodatkami lub w wersji solo. Z pewnością poprawią humor małym i większym łasuchom!

Bananowe placuszki z 2 składników

Składniki:

Bananowe placuszki z 2 składników

Około 20 sztuki:

Opcjonalnie:

  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Bananowe placuszki z 2 składników

Banany:

Bananowe placuszki z 2 składników
Najlepiej użyć bananów, które są dojrzałe.

Banany należy zblendować lub podusić widelcem na gładką papkę.

Masa:

Bananowe placuszki z 2 składników
Całość powinna być bardzo dokładnie połączona.

Puree bananowe dokładnie wymieszać z jajkami.

Smażenie:

Bananowe placuszki z 2 składników
Placuszki powinny być zarumienione zobu stron.

Na patelni należy opcjonalnie rozgrzać odrobinę masła lub oleju i następnie łyżką stołową wykładać niewielkie porcje masy bananowej.
(1 łyżka = 1 placuszek.)
Placki smażyć na średnim płomieniu do momentu zarumienienia się spodu (przez około 2-3 minuty) i ostrożnie przewrócić na drugą stronę.
Dosmażyć jeszcze przez krótką chwilkę.