BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Placuszki bananowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne placuszki bananowe, bardzo fajne na smakowite śniadanko. Takie placuszki na pewno polubią duże i małe niejadki.

Placuszki bananowe

Składniki:

Placuszki bananowe

 

  • jajka 2,
  • jogurt naturalny 2 łyżki,
  • mleko 2 - 3 łyżki
  • mąka pszenna 4 - 5 łyżek,
  • proszek do pieczenia 1/4 łyżeczk
  • sól szczypta,
  • olej do smażenia,
  • dodatkowo ;
  • banany 2 szt. mniejsze lub 1 większy,

Sposób przygotowania:

Placuszki bananowe
Do miski włożyć jajka jogurt z mlekiem, dokładnie wymieszać.

Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszek do pieczenia, dodać szczyptę soli oraz rozgniecione widelcem banany.

Wszystko dokładnie zmiksować na puszystą masę.

Gdyby ciasto było za gęste lub za rzadkie dodać więcej mleka lub dołożyć mąki.

Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, kłaść porcje ciasta i smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor.

Podawać ciepłe w towarzystwie jogurtu naturalnego lub śmietany.