Sposób przygotowania:
Omlet szpinakowy
Poprzedniego dnia przekładamy szpinak na cedzak i odstawiamy do rozmrożenia.
Do kielicha blendera wbijamy jajka, dodajemy mleko oraz odciśnięty rozmrożony szpinak. Blendujemy na gładką masę i przelewamy do miseczki. Następnie dodajemy mąkę oraz sól i pieprz do smaku, mieszamy dokładnie. Na patelni rozpuszczamy masło i wlewamy masę na omlet. Na malutkim ogniu smażymy omlet szpinakowy z obu stron (przez kilka minut z każdej strony). Podajemy ze świeżymi warzywami (i np. łososiem). Smacznego.
Do kielicha blendera wbijamy jajka, dodajemy mleko oraz odciśnięty rozmrożony szpinak. Blendujemy na gładką masę i przelewamy do miseczki. Następnie dodajemy mąkę oraz sól i pieprz do smaku, mieszamy dokładnie. Na patelni rozpuszczamy masło i wlewamy masę na omlet. Na malutkim ogniu smażymy omlet szpinakowy z obu stron (przez kilka minut z każdej strony). Podajemy ze świeżymi warzywami (i np. łososiem). Smacznego.