Sposób przygotowania:
Placuszki bananowe
W dużej misce rozgniatamy widelcem banana. Następnie dodajemy w pokojowej temperaturze : mleko, jogurt, jajko. Kolejno dodajemy cukier, sól, proszek. Dokładnie łączymy.
Na sam koniec dodajemy mąkę. Mieszamy za pomocą łyżki lub trzepaczki kuchennej do połączenia składników aż masa będzie bardzo gęsta. Rozgrzewam olej rzepakowy na patelni, za pomocą dużej łyżki nabieram porcje ciasta a następnie przekładam na rozgrzany olej. Placuszki powinny mieć średnicę ok 4-5 cm. Smażę na złoto z obu stron. Podaję na ciepło z ulubionymi dodatkami.
Na sam koniec dodajemy mąkę. Mieszamy za pomocą łyżki lub trzepaczki kuchennej do połączenia składników aż masa będzie bardzo gęsta. Rozgrzewam olej rzepakowy na patelni, za pomocą dużej łyżki nabieram porcje ciasta a następnie przekładam na rozgrzany olej. Placuszki powinny mieć średnicę ok 4-5 cm. Smażę na złoto z obu stron. Podaję na ciepło z ulubionymi dodatkami.
lukrowanepierniczki