beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Książka Kucharska: Desery lodowe Zielonej Budki

Bananowy meksykanin

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Deserek dla dzieci i nie tylko. . .

Bananowy meksykanin

Składniki:

Bananowy meksykanin

 

 

Sposób przygotowania:

Bananowy meksykanin
Odsączone brzoskwinie i plaster ananasa pokroić na kawałki. Winogrono umyć i osączyć. Banana obrać. Zciąć 1/2 i pokroić na plasterki. Na spód pucharka wyłożyć łyżkę lodów i część owoców. Włożyć pozostałą część banana w środek. Obłożyć resztą lodów. Zrobić oczy, buzię. Na czubek banana założyć plaster ananasa. Udekorować owocami i polewą czekoladową.

Tagi:

lody winogrona