kate1980

kate1980

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 212]

banany w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

zawsze wykorzystuję te banany, które leżąc najdłużej robią się czarne

banany w cieście

Składniki:

banany w cieście

 

  • 4 banany
  • 2 jajka
  • 6 łyżek mąki
  • 4 – 6 łyżek mleka
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego lub kilka kropel zapachu
  • Szczypta soli
  • Olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

banany w cieście
Jajka ubić z cukrem i powoli dodać mąkę i mleko. Dokładnie wyrobić ciasto tak aby nie było grudek. Banany obrać pokroić wzdłuż długości na dwie części. Następnie maczać w cieście i smażyć z obu stron na złoty kolor w głębokim oleju. Odsączyć nadmiar tłuszczu na ręczniczkach papierowych. Banany najlepiej smakują jak są ciepłe podane z cukrem pudrem, bitą śmietaną lub chociażby z gałką lodów waniliowych.

Tagi:

jajko jajka