Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Banany z miodem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Wymieszać składniki na ciasto. Odstawić na 30 minut, żeby wyrosło. Banany obrać,

Banany z miodem

Składniki:

Banany z miodem

 

  • 4 małe banany
  • 4-8 łyżeczek płynnego miodu
  • 5 dag migdałowych płatków lub sezamu
  • olej do głębokiego smażenia

 

  • ciasto:
  • szklanka mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki wody
  • jajko

Sposób przygotowania:

Banany z miodem
Wymieszać składniki na ciasto. Odstawić na 30 minut, żeby wyrosło. Banany obrać, przekroić wzdłuż na pół i obtoczyć w cieście. Smażyć na głębokim oleju na złoty kolor. Ułożyć na talerzu, skropić miodem, posypać migdałami lub sezamem. Podawać ciepłe.