Sposób przygotowania:
Bardzo kokosowe naleśniki z mandarynką
Przygotowanie twarożku Do miski przełożyć ser i pokruszyć go widelcem. Dodać żółtko,wiórki kokosowe i cukier i wymieszać. Dodać śmietankę i dokładnie utrzeć. Twarożek powinien być delikatnie wilgotny (jeśli zajdzie potrzeba dolać więcej śmietany). Odłożyć do lodówki na czas smażenia naleśników).
Przygotowanie naleśników: W misce wymieszać mleko z wiórkami kokosowymi oraz białkiem i jajkiem. Stopniowo dodawać mąkę,najpierw dać jedną szklankę mąki i dokładnie wymieszać. Jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie dodać resztę przewidzianej mąki. Dokładnie wymieszać. Na patelni dobrze rozgrzać olej i wylać po 1 chochli ciasta naleśnikowego i piec placek na rumiano z obu stron.
Mandarynkę obrać ze skórki i podzielić na cząstki. Na deskę położyć 1 naleśnik i rozsmarować na nim około 2-2,5 łyżki twarożku. Na twarożku mniej więcej w połowie naleśnika ułożyć 4 cząstki mandarynki i zwinąć naleśnik w rulon. Przeciąć na pół pod skosem. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego!
Przygotowanie naleśników: W misce wymieszać mleko z wiórkami kokosowymi oraz białkiem i jajkiem. Stopniowo dodawać mąkę,najpierw dać jedną szklankę mąki i dokładnie wymieszać. Jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie dodać resztę przewidzianej mąki. Dokładnie wymieszać. Na patelni dobrze rozgrzać olej i wylać po 1 chochli ciasta naleśnikowego i piec placek na rumiano z obu stron.
Mandarynkę obrać ze skórki i podzielić na cząstki. Na deskę położyć 1 naleśnik i rozsmarować na nim około 2-2,5 łyżki twarożku. Na twarożku mniej więcej w połowie naleśnika ułożyć 4 cząstki mandarynki i zwinąć naleśnik w rulon. Przeciąć na pół pod skosem. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego!
edytaha
-Natka-
monikaT83
2milutka
monikaT83
marietta