Sposób przygotowania:
Bardzo pikantna zupka kokosowa
Na początku do średniego garnka wlać mleko kokosowe i bulion drobiowy.
Następnie dodać drobno pokrojony imbir i trawę cytrynową. Składniki zagotować i trzymać na małym ogniu około 10 minut.
Po tym czasie zdjąć garnek z ognia i odstawić do przestygnięcia.
Następnie zupę przecedzic, wyrzucic imbir i trawę cytrynową. Następnie dodać do przecedzonej zupy pokrojone w kostkę piersi z kurczaka, papryczki chili, sos rybny i cukier. Całość gotować do momentu aż kawałki mięsa będą ugotowane.
Gotową zupę nalać na talerz i skropić sokiem z cytryny.
Na koniec posypać pokrojoną świeżą kolendrą.
Smacznego.
Następnie dodać drobno pokrojony imbir i trawę cytrynową. Składniki zagotować i trzymać na małym ogniu około 10 minut.
Po tym czasie zdjąć garnek z ognia i odstawić do przestygnięcia.
Następnie zupę przecedzic, wyrzucic imbir i trawę cytrynową. Następnie dodać do przecedzonej zupy pokrojone w kostkę piersi z kurczaka, papryczki chili, sos rybny i cukier. Całość gotować do momentu aż kawałki mięsa będą ugotowane.
Gotową zupę nalać na talerz i skropić sokiem z cytryny.
Na koniec posypać pokrojoną świeżą kolendrą.
Smacznego.