Sposób przygotowania:
Mleczna zupa migdałowa
Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Na suchej patelni prażymy płatki migdałowe i odkładamy je aby ostygły.
Migdały przekładamy do kielicha blendera, dolewamy 1 szklankę mleka i blendujemy na gładką masę.
Masę migdałową przelewamy do garnka, dolewamy pozostałe mleko oraz dodajemy rodzynki, miód i cynamon, podgrzewamy. Mąkę kukurydzianą rozrabiamy w 100 ml mleka i przelewamy do garnka, mieszamy i zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia.
Do miseczki wkładamy porcję ryżu, wlewamy zupę oraz dekorujemy płatkami migdałowymi.
Migdały przekładamy do kielicha blendera, dolewamy 1 szklankę mleka i blendujemy na gładką masę.
Masę migdałową przelewamy do garnka, dolewamy pozostałe mleko oraz dodajemy rodzynki, miód i cynamon, podgrzewamy. Mąkę kukurydzianą rozrabiamy w 100 ml mleka i przelewamy do garnka, mieszamy i zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia.
Do miseczki wkładamy porcję ryżu, wlewamy zupę oraz dekorujemy płatkami migdałowymi.