Sposób przygotowania:
Barszcz biały
Ziemniaki i marchewkę obieramy i myjemy.
Ziemniaki kroimy w kostkę a marchewkę ścieramy na tarce ( małe oczka ). Do garnka wlewamy wodę ( trochę zostawiamy do wymieszania z zupą w proszku ) wkładamy startą marchewkę i pokrojone ziemniaki i gotujemy.
W międzyczasie kroimy kiełbasę na półplasterki i smażymy na oleju, dodajemy do gotującej się zupy.
Do pojemnika wlewamy wodę i wsypujemy zupę w proszku, mieszamy. Gdy warzywa będą miękkie wlewamy wymieszaną z wodą zupę w proszku i sól przez chwilę gotujemy.
Natkę zielonej pietruszki myjemy i kroimy drobniutko, dodajemy do zupy.
Ziemniaki kroimy w kostkę a marchewkę ścieramy na tarce ( małe oczka ). Do garnka wlewamy wodę ( trochę zostawiamy do wymieszania z zupą w proszku ) wkładamy startą marchewkę i pokrojone ziemniaki i gotujemy.
W międzyczasie kroimy kiełbasę na półplasterki i smażymy na oleju, dodajemy do gotującej się zupy.
Do pojemnika wlewamy wodę i wsypujemy zupę w proszku, mieszamy. Gdy warzywa będą miękkie wlewamy wymieszaną z wodą zupę w proszku i sól przez chwilę gotujemy.
Natkę zielonej pietruszki myjemy i kroimy drobniutko, dodajemy do zupy.