kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Barszcz biały

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 2/5 głosów: 1

Do przyrządzenia tego barszczu użyłam gotową zupę z torebki. Mało używam takich produktów ale raz na jakiś czas możemy sobie na to pozwolić.

Barszcz biały Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Barszcz biały

 

  • 2 średnie ziemniaki
  • 1 średnia marchewka
  • 0,75 litra wody do zupy
  • 1 opakowanie barszczu białego
  • 1 łyżka oleju
  • 1 kiełbaska
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Barszcz biały
Ziemniaki i marchewkę obieramy i myjemy.

Ziemniaki kroimy w kostkę a marchewkę ścieramy na tarce ( małe oczka ). Do garnka wlewamy wodę ( trochę zostawiamy do wymieszania z zupą w proszku ) wkładamy startą marchewkę i pokrojone ziemniaki i gotujemy.

W międzyczasie kroimy kiełbasę na półplasterki i smażymy na oleju, dodajemy do gotującej się zupy.

Do pojemnika wlewamy wodę i wsypujemy zupę w proszku, mieszamy. Gdy warzywa będą miękkie wlewamy wymieszaną z wodą zupę w proszku i sól przez chwilę gotujemy.

Natkę zielonej pietruszki myjemy i kroimy drobniutko, dodajemy do zupy.
Barszcz biały
obrane ziemniaki i marchewkę myjemy i ziemniaki kroimy
Barszcz biały
umytą marchewkę ścieramy na małych oczkach tarki
Barszcz biały
zupę w proszku wsypujemy do wody i mieszamy
Barszcz biały
pokrojoną kiełbasę podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu
Barszcz biały
wszystko razem gotujemy