Sposób przygotowania:
Jarzynowo - warzywna zupa
Do osolonej wody włożyć umyte oczyszczone mięso rosołowe, dodać pokrojoną marchewkę, starte na grubej tarce seler i pietruszkę, pokrojonego w prążki pora, dodać listek laurowy,kilka ziarenek ziele angielskiego.
Pogotować około 20 minut, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, oczyszczony i podzielony na różyczki kalafior.
Doprawić do smaku pieprzem ,solą oraz przyprawą uniwersalną. Gotować do miękkości.
Wyjąc mięso, obrać, pokroić na kawałki i włożyć z powrotem do zupy.
Zupę zagęścić zasmażką.
Zasmażka; Masło roztopić na rozgrzanej patelni, wsypać mąkę i dokładnie wymieszać aż zrobi sie złota zasmażka. Rozprowadzić niewielką ilością zupy.
Zasmażkę wlać do zupy i zagotować .
Dodać poszatkowaną pietruszkę zieloną i koperek.
Pogotować około 20 minut, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, oczyszczony i podzielony na różyczki kalafior.
Doprawić do smaku pieprzem ,solą oraz przyprawą uniwersalną. Gotować do miękkości.
Wyjąc mięso, obrać, pokroić na kawałki i włożyć z powrotem do zupy.
Zupę zagęścić zasmażką.
Zasmażka; Masło roztopić na rozgrzanej patelni, wsypać mąkę i dokładnie wymieszać aż zrobi sie złota zasmażka. Rozprowadzić niewielką ilością zupy.
Zasmażkę wlać do zupy i zagotować .
Dodać poszatkowaną pietruszkę zieloną i koperek.
gusia1000