Sposób przygotowania:
Barszcz biały z kaszą, chrzanem i jajkiem sadzonym
Do garnka z wodą (około 4 litry) wrzucamy skrzydełka. Gotujemy około 20 minut.
Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do garnka wraz z zielem angielskiem i liściem laurowym. Gotujemy do miękkości.
Następnie wsypujemy kaszę. Gotujemy 10 minut.
Wlewamy zakwas na barszcz i dodajemy chrzan i przyprawy. Chwilkę gotujemy.
Dodajemy śmietanę, mieszamy.
Kiełbaskę podsmażamy.
Jajka smażymy według własnego uznania.
Zupę podajemy z kiebłaską i jajkiem.
Smacznego ;)
Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do garnka wraz z zielem angielskiem i liściem laurowym. Gotujemy do miękkości.
Następnie wsypujemy kaszę. Gotujemy 10 minut.
Wlewamy zakwas na barszcz i dodajemy chrzan i przyprawy. Chwilkę gotujemy.
Dodajemy śmietanę, mieszamy.
Kiełbaskę podsmażamy.
Jajka smażymy według własnego uznania.
Zupę podajemy z kiebłaską i jajkiem.
Smacznego ;)
gosiapiotrek23