Sposób przygotowania:
Barszcz biały z parówkami i jajkiem
Na rozgrzaną patelnie wlewam olej. Parówki kroję w plasterki. Cebulę drobno siekam. Wszystko wrzucam na olej i smażę. Między czasie gotuję jajka na twardo.
Do garnka wlewam 2 litry wody. Ziemniaki myję, obieram i kroję w kostkę wrzucam do wody. Gotuję do miękkości. Solę do smaku. Następnie wlewam z butelki barszcz biały i wrzucam podsmażoną parówkę i cebulę. Dodaję przyprawy oraz 3łyżeczki octu.
Jajka obieram i kroję w ćwiartki. Barszcz przelewam do miseczek i dodaję jajko.
Smacznego.
Do garnka wlewam 2 litry wody. Ziemniaki myję, obieram i kroję w kostkę wrzucam do wody. Gotuję do miękkości. Solę do smaku. Następnie wlewam z butelki barszcz biały i wrzucam podsmażoną parówkę i cebulę. Dodaję przyprawy oraz 3łyżeczki octu.
Jajka obieram i kroję w ćwiartki. Barszcz przelewam do miseczek i dodaję jajko.
Smacznego.
SylaUla
zbysiowa
Magdalena88
patunia87