patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Barszcz biały z parówkami i jajkiem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszny biały barszcz z parówkami i jajkiem oraz duszoną cebulą to pyszne urozmaicenie tradycyjnego barszczu.

Barszcz biały z parówkami i jajkiem

Składniki:

Barszcz biały z parówkami i jajkiem

 

  • 1 butelka ok 500ml barszczu białego
  • 5 ziemniaków
  • 4 jajka
  • 3 parówki drobiowe
  • 1 cebula
  • Ocet
  • Pieprz, sól, czosnek
  • Natka pietruszki
  • Olej

Sposób przygotowania:

Barszcz biały z parówkami i jajkiem
Na rozgrzaną patelnie wlewam olej. Parówki kroję w plasterki. Cebulę drobno siekam. Wszystko wrzucam na olej i smażę. Między czasie gotuję jajka na twardo.

Do garnka wlewam 2 litry wody. Ziemniaki myję, obieram i kroję w kostkę wrzucam do wody. Gotuję do miękkości. Solę do smaku. Następnie wlewam z butelki barszcz biały i wrzucam podsmażoną parówkę i cebulę. Dodaję przyprawy oraz 3łyżeczki octu.

Jajka obieram i kroję w ćwiartki. Barszcz przelewam do miseczek i dodaję jajko.

Smacznego. 

Tagi:

zupy barszcze