Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Wielkanocny barszcz biały

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 7

To bardzo prosty w przygotowaniu i niewymagający za wiele pracy barszcz biały, przy tym bardzo smaczny.

Wielkanocny barszcz biały

Składniki:

Wielkanocny barszcz biały

 

Sposób przygotowania:

Wielkanocny barszcz biały
Nastawiamy wodę w dużym garnku, solimy. Gdy się zagotuje wrzucamy oczyszczone mięso, liście laurowe, pieprz i ziele angielski.

Gotujemy przez około półtorej godziny. Dodajemy kiełbasę i gotujemy jeszcze około 15 minut. Wlewamy barszcz biały w butelce.

Przyprawiamy majerankiem, dodajemy śmietanę i doprowadzamy do wrzenia. Podajemy z jajkiem i chlebem.

Tagi:

zupa mięso