p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Barszcz biały podwójnie grzybowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Barszcz biały podwójnie grzybowy

Barszcz biały podwójnie grzybowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Barszcz biały podwójnie grzybowy

 

  • 1 opakowanie barszczu białego z grzybami Winiary
  • 4 rydze
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Barszcz biały podwójnie grzybowy
Rydze myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. W 500 ml zimnej wody mieszamy całe opakowanie barszczu białego z grzybami i wlewamy do rondelka, gotujemy na małym ogniu, dodajemy pokrojone rydze i gotujemy 10 minut co jakiś czas mieszając. Zupę przelewamy do miseczek wraz z grzybami i dekorujemy natką pietruszki.
Barszcz biały podwójnie grzybowy
Rydze myjemy na sicie i kroimy na mniejsze kawałki
Barszcz biały podwójnie grzybowy
gotujemy na małym ogniu, dodajemy pokrojone rydze i gotujemy 10 minut