Sposób przygotowania:
Barszcz czerwony doprawiany czubricą :
Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew ( 1 ) w plasterki, buraki utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) .Mięso, warzywa , ziemniaki zalać wodą i dodać Delikatu ( ok 1 łyżki na początek ) . Gotować ok 1 godziny. Wyjąć mięso , całą marchew, pietruszkę, seler, por . Zupę doprawić do smaku czubricą , Delikatem . Mięso obrać ze skórek, chrząstek , kości i rozdrobnić i dodać do zupy . Lekko zakwasić do smaku sokiem z cytryny .Podawać posypaną natką pietruszki z dodatkiem słodkiej śmietanki . Warzywa z zupy użyć do sałatki - można też planując pod tym kątem włożyć do zupy na początku 1 buraczka dodatkowo i potem zrobić sałatkę buraczaną ( z rybą wędzoną , kiełbasą )
Bahus
Babciagramolka
No ! Miskę wylizałam .