Sposób przygotowania:
Czerwony barszcz kiszony zabielany
Wodę wlać go garnka i zagotować z liściem laurowym i zielem angielskim. Dodać czosnek przepuszczony przez praskę, do gotującej się wody wlać zakwas buraczany z przepisu ,"https://gotujmy.pl/zakwas-z-buraczkow-czerwonych,przepisy-przetwory-przepis,277564.html" i zabielić śmietaną wymieszaną z odrobiną mąki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
A w osobnym naczyniu ugotować część buraczków i jarzyn wyjętych z zakwasu, pokroić drobno i dodać do barszczu. Dodać również ziemniaki kostkę ugotowane na parze lub tradycyjnie. Całość wymieszać i posypać koperkiem.
A w osobnym naczyniu ugotować część buraczków i jarzyn wyjętych z zakwasu, pokroić drobno i dodać do barszczu. Dodać również ziemniaki kostkę ugotowane na parze lub tradycyjnie. Całość wymieszać i posypać koperkiem.