Karolciaa1

Karolciaa1

Kucharz
[Przepisów: 13]

Barszcz z jajeczkiem .

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Osobiście zupę tą jem , gdy w lodówce pustki a na obiad czeka głodna rodzina .

Barszcz z jajeczkiem .

Składniki:

Barszcz z jajeczkiem .

 

  • 1 barszcz instant np.Winiary
  • 4jajka ugotowane na twardo
  • bulion rosołowy (rosół)
  • przyprawy typu : bazylia , oregano
  • maggi
  • ziemniaki podsmażone na patelni .

 

Sposób przygotowania:

Barszcz z jajeczkiem .
Przygotuj barszcz wg przepisu na torebce - zamiast polecanej wody możesz użyć rosołu - gwarantuję , że zupka wyjdzie o niebo lepsza . Następnie pokrój na ćwiartki wcześniej ugotowane jajka na twardo . W międzyczasie (podczas gotowania zupy) obierz ziemniaki , ugotuj je , a później pokrój np.w kosteczkę czy na plasterki i podsmaż na patelni .
Na sam koniec wrzuć do talerza jajka i zalej je gorącym barszczem . Na talerzyk nałóż porcję ziemniaków . Dopraw wszystko wg uznania .
Pozdrawiam i życzę miłego gotowania .