martunia19

martunia19

Starszy Kucharz
[Przepisów: 44]

Barszczyk czerwony

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny barszczyk, najlepiej smakuje z uszkami lub makaronem.

Barszczyk czerwony

Składniki:

Barszczyk czerwony

 

  • Na 8 porcji:
  • woda 2 l
  • mięso wieprzowe (szynka, karkówka) 0,5 kg
  • seler 1 szt
  • marchew 2 szt
  • pietruszka 1 szt
  • por 0,5 szt
  • cebulka 1 szt
  • buraki czerwone 3 średnie szt
  • sól, pieprz, majeranek, cukier
  • ocet 4 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Barszczyk czerwony
Warzywa umyć, obrać. Ugotować wywar mięsno warzywny.Buraczki obrać pokroić w plastry ugotować, a wytworzony sok dodać do wywaru.Barsz przyprawić i dodać ocet. SMACZNEGO!!!